Складність

Особливості заміни Face iD на iPhone 12

Опубліковано

Розбитий дисплейний модуль зустрічається досить часто. Це одна з найтендітніших деталей. Apple поки що не розробила міцні матриці, які витримають будь-який удар. Тому для додаткового підстрахування були придумані захисне скло, протиударні чохли. Власне, середньостатистичний користувач має багато подібних аксесуарів. По суті це додатковий апгрейд зовнішнього вигляду iPhone. Але, як би чохли не прикрашали гаджети, розбити смартфон все ж таки можна.
Починаючи з десятого покоління, LCD займає практично всю лицьову частину. Вгорі екрана розмістилася досить важлива деталь 一 датчик Face iD. Це той самий біометричний сканер обличчя. Виробник прибрав із своєї продукції touch id. Тепер замість пальця зчитуватиметься ваше обличчя. Це додатковий рівень захисту даних користувача. Простими словами лише власник яблучного пристрою зможе отримати доступ до особистої інформації.
Але ця деталь є частиною модуля в зборі і, швидше за все, постраждає після сильного удару. Що робити, якщо дисплей розбився вщент і вийшов з ладу біометричний датчик на iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 mini? Чи можна повністю відновити його працездатність?

1. Перед початком основних робіт вимкніть смартфон і вийміть слот для сім-картки.
2. Відкрутіть два гвинти, що знаходяться внизу корпусу. Зробити це можна за допомогою викрутки для iPhone 0,8 мм.

Особенности замены Face iD на iPhone 12

3. Наступний крок – зняття матриці. Для цього використовують спеціальну лопатку. LCD відкривається ліворуч, так як у правій частині знаходяться важливі шлейфи, які потрібно потім акуратно зняти.

Следующий шаг - снятие матрицы. Для этого используют специальную лопаточку. LCD открывается слева, так как в правой части находятся важные шлейфы, которые необходимо потом аккуратно снять.

4. Відкручування болтів, що залишилися. Робити це потрібно поступово. Приготуйте ємність для них і складіть окремо. Якщо в процесі ремонту втратили кілька, не турбуйтеся. Придбати гвинти, що бракують, можете на сайті в розділі запчастини для macbook.
5. Наступний крок 一 від'єднання акумулятора від материнської. Для роботи знадобиться пінцет, тому що доведеться взаємодіяти з крихкими елементами.

Особенности замены Face iD на iPhone 12

6. Уважно запам'ятовуйте послідовність кожної дії. Так як складання гаджета після закінчення ремонту проводиться у зворотному порядку.
7. Приступайте до відновлення Face iD. Ось тут радимо бути вкрай обережними з комплектуючою. Виглядає вона як невеликий прямокутник, від якого розходяться два шлейфи, переплітаючись між собою. Пересадити окремо з іншого гаджета не вдасться. Тому запчастина має бути знята повністю, з усіма складовими.

Особенности замены Face iD на iPhone 12

8. Складання айфону проводиться у зворотному порядку із заміною проклеювання на нове.

Сборка айфона проводится в обратном порядке с заменой проклейки на новую.

9. Фінальна діагностика перед видачею клієнту необхідна для виключення виробничого браку деталі. Смартфон запускають, аналізують тактильний відгук, перенесення кольорів і функціонування face id.

Радимо купувати лише оригінальну мікросхему з гарантією, можливістю повернення. Перед покупкою уважно огляньте запчастину, особливо шлейфи. Окисли, вм'ятини, глибокі подряпини і гарну знижку краще залиште комусь іншому, якщо хочете встановити запчастину, що дійсно працює.